title FAQ

Meest gestelde vragen over vloerverwarming

 

Is er veel warmteverlies bij vloerverwarming?

Er is nauwelijks tot geen warmteverlies bij vloerverwarming gezien de warmte omhoog stijgt.

 

Hoeveel warmte afgifte geeft vloerverwarming?

Bij 16 mm vloerverwarming buis is dit 85 tot 90 watt.

 

Wanneer kan u beginnen met tegelen of leggen van uw vloer?

Na het (stofvrij) infrezen van vloerverwarming kan u direct beginnen met tegelen of leggen van uw vloer. Bij sommige vloeren dient u de sleuven eerst dicht te maken met elastische tegellijm voordat de vloer gelegd kan worden. Bij traditionele vloerverwarming systemen zoals op de draadstaalnetten of noppenplaten, dient u eerst een dekvloer te leggen en laten dorgen voordat u uw vloer kan leggen.

 

Hoelang moet een cement deklvoer drogen?

De gemiddelde cement dekvloeren dienen 1 week te drogen voordat de vloerverwarming in gefreesd kan worden.

 

Kan bij een betonnen vloer ook vloerverwarming geïnstalleerd worden?

Ja dit kan, u kunt dan kiezen voor vloerverwarming op gegalvaniseerde draadstaalnetten of op geïsoleerde noppenplaten. Dit is afhankelijk van de hoogte die bij u geplaatst kan worden.

 

Kan er vloerverwarming op alle verdiepingen in mijn woning geplaatst worden?

Ja dit kan, u dient dit wel duidelijk aan te geven om hoeveel verdiepingen het gaat. Per verdieping zal dan een aparte verdeler geplaatst worden.

 

Is het een probleem dat er leidingen in de vloer liggen?

In de meeste vloeren liggen leidingen, maar over het algemeen liggen deze 5 tot 6 cm diep. Vloerverwarming wordt maximaal 2 cm diep gefreesd.

 

Kan vloerverwarming op mijn cv of stadverwarming aangesloten worden?

Vloerverwarming kan zowel op uw bestaande cv als op stadsverwarming aangesloten worden. Er zijn verschillende soorten verdelers die speciaal voor cv of stadsverwarming geschikt zijn.

 

Kan vloerverwarming  in een bestaande woning aangelegd worden?

Vloerverwarming kan zowel in nieuwbouw als bestaande woningen aangelegd worden. In bestaande woningen wordt meestal gekozen voor het (stofvrij) infrezen van vloerverwarming gezien de hoogte van de vloer dan niet veranderd.

 

Hoe lang duurt het voordat de vloerverwarming opgewarmd is?

Dit is afhankelijk van uw vloerbedekking en de isolatie van uw vloer. Gemiddeld is de vloerverwarming binnen 20 tot 30 minuten warm.

 

Is het bij vloerverwarming nodig om de radiatoren te laten zitten?

Radiatoren hoeft u alleen te laten zitten als u vloerverwarming als bijverwarming kiest. Bij hoofdverwarming heeft u geen radiatoren meer nodig. Hoofdverwarming is voldoende om uw woning aangenaam en gelijkmatig warm te krijgen.

 

Wat is een bypass?

Dit is een overdrukventiel dat ervoor zorgt dat de stroming van de ketel naar de verdeler en terug op peil blijft, zodat u geen ketelstoring krijgt.

 

Mag ik na het aanzetten van de verdeler de temperatuur op de gewenste stand zetten?

Nee, 6 weken na het plaatsen van uw vloerbedekking mag u de verdeler aanzetten op 20 graden. Daarna mag u elke dag een graad omhoog gaan totdat u de 45 graden heeft bereikt. Zet de verdeler nooit meteen op 45 graden, hij zal dan in de beveiliging gaan!

 

Is vloerverwarming trager dan radiatoren?

Vloerverwarming reageert trager dan radiatoren, u dient daarom uw stookgedrag aan te passen. Zorg dat de temperatuur tussen dag en nacht, maximaal 3 graden verschil is. Dit scheelt in de stookkosten en de warmte. Uw woning blijft bij vloerverwarming langer warm dan bij het verwarmen dmv radiatoren.

right bottom