title Vloerverwarming

Vloerverwarming is een populaire huisverwarming aan het worden. Terwijl vroeger vloerverwarming vaak als bijverwarming werd genomen in badkamers, gaan tegenwoordig steeds meer mensen voor een vloerverwarming als hoofdverwarming.

Bij traditionele vloerverwarming wordt de vloerverwarming aangesloten op de centrale verwarming. Het warme water wordt door de kunststof buizen door het huis verdeeld. De vloer geleidt de warmte die het water verspreid en zo wordt uw vloer warm. Omdat uw vloer als radiator werkt, is de spreiding van de warmte maximaal. Om ervoor te zorgen dat uw hele huis verwarmd wordt, wordt een vloerverwarmingsverdeler gebruikt. Daardoor wordt de vloerverwarming niet warmer dan 45 graden.

vloerverwarming_infrezen.jpg  traditionele_vloerverwarming.jpg


Waarom vloerverwarming?

Vloerverwarming biedt meer dan alleen warme voeten. Het is een duurzame investering waardoor u nog meer kunt genieten van uw woning.

* comfort: de optimale verdeling van milde stralingswarmte van onderaf zorgt ook met lage watertemperaturen voor een gelijkmatige behaaglijke atmosfeer in elk gewenst vertrek. Het huis heeft een grote warmte buffer. zodat er veel regelmatiger verwarmd kan worden. De kamertemperatuur wordt subjectief als hoger ervaren.

* energiezuinig: omdat de warmte uit de vloer komt, ontstaat er een optimale verspreiding. Omdat de gevoelstemperatuur hierdoor beter is, kan de thermostaat wel zo'n 2 graden lager worden ingesteld.

* onzichtbaar: de vloerverwarming verwarmt volledige ruimtes zonder de storende traditionele radiatoren, waar zich vaak stof achter nestelt. Geen radiatoren: geen beperkingen in uw inrichting.

* gezondheid: vochtigheid en schimmelvorming hebben geen kans meer, het risico op een verkoudheid wordt geminimaliseerd en omdat er minder stofcirculatie zal zijn, is het ook zeer prettig voor mensen met een allergie, astma of copd.

* kindvriendelijker: een kind kan zich niet branden aan een radiator en zal ook minder snel ziek worden wanneer het op de grond aan het spelen is.

 warmteverdelingvloerverwarming.jpg

right bottom